Tato fantastická vajíčková pomazánka nám chutná ze všech úplně že nejvíc: Jinak ji už ani nepřipravuji!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    22 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 372




Slovenská kuchyně má mnoho svých charakteristických rysů a pokrmů.

Jedním z nich jsou právě pomazánky všech možných druhů a chutí.

Jistě se Vám nějaká vybaví.

Velmi typickou je pomazánka vajíčková.

Pokud se těmto pomazánkám v obchodě vyhýbáte, protože máte strach z konzervantů, nebo přílišné tučnosti, není nic snazšího než si připravit domácí vajíčkovou pomazánku.

Zkuste například tento recept!

Tyto ingredience budeme potřebovat:
  • 6 vařených vajec
  • polovina cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička sladké hořčice
  • mletý kmín
  • sůl, pepř

Takto budeme postupovat:

Oddělte žloutky a bílky nakrájejte na větší kousky. Žloutky rozdrťte vidličkou a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí a pepřem. Potom vmíchejte bílky a nakrájenou cibuli.

Před podáváním nechte odpočívat minimálně 2 hodiny v chladničce.

Máme hotovo!

Přejeme vám dobrou chuť.

Co říkáte na tento receptík? Vyzkoušíte?

Určitě se vyplatí vyzkoušet:-)

Nezapomeňte dát LIKE na naši Facebook stránku pro nové recepty pro každý den.

zdroj: ketkes.com



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *